Parterapi Valby i rolige omgivelser.

Parterapi i rolige omgivelser i Valby.

Parterapi der åbner op for gode samtaler, mere intimitet og større følelse af forbundethed og kærlighed.
I parterapien vil jeg støtte jer i at finde tilbage til den du var og den du i forelskede dig i og de følelser der startede jeres kærlighed og parforhold.

Måske kan I nikke genkendende til nogle af følgende udsagn

  • Føler du dig ikke mødt, set og forstået af din partner
  • Har I svært ved at kommunikere og lytte til hinanden
  • Ender I konstant i de samme skænderier og blindgyder
  • Savner du den partner du forelskede dig i
  • Mangler du nærvær og lidenskab
  • Er sex blevet noget som skal overstås
  • eller har du fuldstændig mistet lysten til sex

Gennem parterapi finder I ud af hvad der forhindre jer i at være der, hvor I længes efter at være. Så I sammen kan finde tilbage til et samliv med kærlighed, ærlighed, nærvær og mere lidenskab.
Ofte er de konflikter vi møder i parforholdet, mønstre der er kodet dybt ind i os fra vores barndom. Det kan være svært at se – og forstå. Der er mange lag i vores sind og hjernen er god til at benytte sit forsvar til at dække over det. De lag kan man stille og roligt pille af og nedbryde sammen. Derved kommer man om på den anden side af forsvaret og finder trygheden ved hinanden igen. At turde møde hinanden ærligt – med alt åbent. Det kræver mod at møde sin sårbarhed sammen. Men det er det hele værd.

Trænger jeres parforhold til et serviceeftersyn? Er I gået i stå og er det svært selv at finde vejen tilbage til hinanden?
Hvis man længe har haft for travlt og glemt både sig selv og kærligheden kan man ende i et hamsterhjul hvor det meste bliver praktisk og venskabeligt uden at lidenskab og kærlighed leves og fordybes.

Parterapi er en sund løsning på usunde mønstre.

Parterapi er en god investering for jeres kærlighed, jeres udvikling sammen og jeres børn.

Jeg tager i øjeblikket en videreuddannelse på Dansk Imago Center.

Du kan læse mere om Imagoterapi her https://danskimagocenter.dk/

+45 23 28 79 55

Ring

 Parforholdsproblemer

Parforholdsproblemer

Parterapi Valby

Sårbarhed
Sårbarhed i parforholdet er noget der støtter os i at have en bedre kontakt.
Og her taler vi ikke om at græde sig til forståelse.
Når vi kommer i kontakt med sårbarheden i os selv og mærker sårbarheden og hvordan den begribes hos partneren, Så bliver vi så tilpas bløde om hjertet at vi begriber sammenhængen i vores partner og hvorfor det er så svært derovre i hende/ham.
Mange af os har lært at gemme sårbarheden eller lukke helt ned for den. Vi har lært at vi skulle tage os sammen og komme videre . Men i parforholdet er vi så tæt på hinanden at det er meget vigtigt at vi kan åbne op for den del i os igen. Det giver mening i måden at møde og begribe hinanden og det giver tilmed muligheden for at vokse sig stærkere i fællesskabet med partneren.
Kontakt
I IMAGO arbejder terapeuten hele tiden med at få parret til at være i kontakt med hinanden.
Det handler ikke om at finde ud af hvis skyld det er at I har konflikter. Det handler om at finde ud af hvad der sker i dig i konflikten/ samværet med din partner. Det er i relationen at konflikten er og derfor også i relationen at konflikten skal arbejdes med.
Vi kan være i et forhold hvor vi længe har tilpasset os. Sagt pyt, undladt at blive irriteret eller undertrykt vrede eller ked af det hed. Alle disse tilpasninger vil før eller siden komme til overfladen og vise sig som større og større konflikter der betyder at kontakten forsvinder mere og mere. Man kan sige at tilpasninger arbejder i mørket, i bedste mening og for at undgå konflikt, men de adskiller os. Med hjælp fra terapeuten kan man få lys på alle tilpasningerne og dermed få dem bragt ind i kontakten så de kan blive de gaver vi kan arbejde os igennem for at nærme os hinanden og øge den berigende kontakt og samtidig vokse og udvikle os i samværet med det menneske vi elsker.
Utroskab
Utroskab er som et jordskælv i et parforhold.
Ofte er det i mødet med en anden mand eller kvinde at man kommer i kontakt med en side af sig selv som har været lukket eller sovende. Det kan være utroligt svært at slippe det menneske der tilsyneladende har åbnet for den skjulte side. Det liv der ofte vækkes kan være svært at give afkald på.
Hvis parret vælger at blive sammen og finde vej igennem utroskaben og finde tilbage til kærligheden, kan terapeuten støtte i processen med først at få nervesystemet til ro, dernæst gennem samtaler om hvordan man vil forsætter parforholdet og under hvilke forudsætninger. Tilgivelse kan være svært i utroskab. Det kan tage meget lang tid og for mange mennesker skal en undskyldning gentages mange gange.
Seksualitet
Seksualiteten har i mange forhold meget svære vilkår. Den drift og nysgerrighed som mange par oplevede i starten af forholdet ændre sig i takt med at vi lever fælles liv. Man bliver forældre, gode venner, gode samtalepartnere, forholdsvis gode arbejdsfællesskab i hjemmet og måske også gode motionsmakkere. I takt med dette kan der ske det at polariteten i forholdet ændres så meget at gnisten forsvinder. Manden har længe forsøgt at tilpasse sig og gøre kvinden glad. Og kvinden har en skøn mand som hun virkelig værdsætter, men ikke længere tænder på og har lyst til. Det er et kæmpe problem. For seksualiteten er en virkelig kraftfuld drift i os som er farlig at undertrykke. Man bliver ked af det, vred på de forkerte tidspunkter, eller dør en langsom død – sådan i overført betydning.
Seksuelle møder med din partner er så vigtige for at mødes i skøn blid berøring, vild leg, på alle mulige måder undersøge jer selv og hinanden med masser af nydelse og nærende berøring.
Mange kvinder lukker ned for seksualiteten og tillader manden “at komme til “ når det ikke længere kan udsættes. Mange mænd må nøjes med få korte møder med deres kvinde som de ikke helt kan mærke. Sådan behøver det ikke at være. Kvinder har behov for mere tid til at tænde. Men hun skal være villig til at ville tænde. Manden skal være mere tålmodig og have forståelse for at kvinden skal tændes. At hun gerne vil tænde og har behov for sin tid.